تدوین برنامه استراتژیک

به طور کلی استراتژی یک الگوی پایه برای تنظیم اهداف ، نحوه بهره برداری و تخصیص منابع و مواجهه با عوامل محیطی ، بازار و رقباست. استراتژی به ما می گوید چه اهدافی را باید دنبال کنیم ؟ روی چه صنعت یا محصول یا خدماتی تمرکز کنیم ؟ چگونه با توجه به فرصتها و تهدیدات محیطی به مزیت رقابتی دست پیدا کنیم. برنا ریزی استراتژیک برای بنگاهههای اقتصادی که در مرحله تولد و یا اوایل دوره رشد قرار دارند و می خواهند نسبت به آینده خود با برنامه ریزی عمل کنند و همچنین برای سازمانهایی که در مرحله رشد هستند بسیار مفید و حتی ضروریست.

با توجه به تغییرات محیطی پر شتاب و پیچیده شدن تصمیمات سازمانی ، لزوم بکارگیری برنامه ای جامع برای مواجهه با اینگونه مسائل بیشتر از گذشته ملموس می شود. این برنامه چیزی جز برنامه استراتژیک نیست. پایه های مدیریت استراتژیک بر اساس میزان شناختی است که مدیران از شرکتهای رقیب ، بازرها ، قیمت ها ، عرضه کنندگان مواد اولیه ، توزیع کنندگان و … دارند و این عوامل تعیین کنننده موفقیت های تجاری در فضای کسب و کار است.

icon-strategic-planning

مدیریت استراتژیک این امکان را به سازمان می دهد که برای شکل دادن به آینده خود به صورت انفعالی عمل نکند. این شیوه مدیریت باعث می شود که سازمان دارای ابتکار عمل باشد و فعالیت هایش به گونه ای درآید که در مقابل مسائل پیش رو به خوبی و با برنامه ریزی از قبل عمل کند و بدین گونه سرنوشت خود را رقم بزند و آینده را تحت کنترل در آورد. یکی از مهمترین منافع مدیریت استراتژیک ایجاد تفاهم و تعهد متقابل هرچه بیشتر مدیران و کارمندان است.

images

گروه کارشناسان و مشاوران مدیریتی مؤسسه آرام فهیم با تدوین برنامه استراتژیک در بخش های زیر و جلسات مشاوره به مدیران بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط در جهت پیاده سازی اصول مدیریت استراتژیک و بهره گیری از برنامه ای مدون یاری می رسانند. : 

۱- تعریف بیانیه مأموریت ، چشم انداز ، ارزش ها

۲-یافتن و تحلیل نقاط قوت و ضعف سازمان و تهدید ها و فرصت هایی که در اطراف سازمان قرار دارد.

۳-تعیین استراتژی های سازمان با استفاده از روشهای کیفی و کمی

۴-تعیین اهداف سالیانه جهت حرکت به سوی اهداف کلان و استراتژی های تعیین شده

۵-تعیین برنامه عملیاتی لازم به منظور دستیابی به اهداف مشخص شده